Magnetická anténa - Dvorský, Marek (International Society for Science and Engineering, o.s., 2008)
Tento článek popisuje základní princip a výhody specifického typu smyčkové antény zvané magnetická anténa (Magnetic Loop Antenna). V textu jsou vyzdviženy základní rovnice vedoucí k praktickému návrhu antény tohoto typu.