Termovizní systém pro měření tělesné teploty - Mysza, Róbert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Pandémia COVID-19 priniesla mimo iné zvýšenú potrebu merať teplotu ľudí. Táto práca sa zaoberá riešením merania teploty tváre človeka pomocou lacného termokamerového modulu FLIR Lepton 3.5 a skúma, či takéto riešenie môže byť reálne použité pri zachovaní dostačnej presnosti merania. Na začiatku popisujem rôzne spôsoby merania teploty a vplyvy, ktoré môžu toto meranie ovplyvniť. Následne skúmam rôzne faktory ovplyvňujúce teplotu ľudského tela a jeho povrchu. Výsledkom práce je kompletný návrh a realizácia termografického systému na meranie teploty, ktorý som otestoval v rôznych podmienkach prostredia a porovnal jeho presnosť voči lekárskemu bezkontaktnému infračervenému teplomeru.

The COVID-19 pandemic brought increased need for measuring human temperature. This thesis deals with solution of using low-cost thermal camera module FLIR Lepton 3.5 for measuring human forehead temperature and examines the real usability of this in terms of an accuracy. In the beginning, I describe various methods of measuring temperature and factors, which can influence the measurement. Subsequently, I examine various factors influencing human body and surface temperature. As of result of thesis is full design and implementation of thermal image system for temperature measurement, which I tested in different environmental conditions and compared its the precision against medical contactless infrared thermometer.
Thermal Imaging System for Measuring Body Temperature
Keywords: termografia; termokamera; termálne snímky; Lepton; FLIR; ESP32; meranie teploty; teplota človeka; čierne teleso; thermography; thermal camera; thermal images; Lepton; FLIR; ESP32; temperature measurement; human temperature; blackbody