Perspektivy objemového tváření za tepla - Staněk, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia předkládá rešeršní práci na téma perspektivy objemového tváření za tepla. Na základě literární studie byly zhodnoceny tvářecí technologie, jejich dosavadní využití, vhodnost a předpokládané uplatnění do budoucna. Dále byla vyzdvižena důležitost počítačové simulace a současné trendy ve zpracování neželezných slitin.

The project elaborated within bachelor study brings research work on the theme of perspectives of hot bulk forming. Forming technologies, their utilization so far, pertinence and supposed use in the future were reviewed on the basis of literary study. Further the importance of computer simulation and contemporary trends in processing of non-ferrous alloys are mentioned.
The perspectives of hot bulk forming
Keywords: Objemové tváření; kování; válcování; perspektivy; hliníkové slitiny; hořčíkové slitiny; bulk forming; forging; rolling process; perspectives; aluminum alloys; magnesian alloys