Měření spolehlivosti vyhledávání vzorů - Dvořák, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá metodami vyhledávání vzorů pomocí konečných automatů a popisuje některé optimalizace těchto algoritmů. Dále rozebírá návrh a implementaci metodiky pro měření spolehlivosti vyhledávání na základě srovnávání s výsledky PCRE knihovny. Experimentální měření byla provedena pro konečný automat s perfektním hašováním a chybující přechodovou tabulkou. Nakonec je prezentováno výsledné hodnocení spolehlivosti algoritmu spolu s návrhem řešení zjištěných problémů.

This thesis deals with the pattern matching methods based on finite automata and describes their optimizations. It presents a methodology for the measurement of reliability of pattern matching methods, by comparing their results to the results of the PCRE library. Experiments were conducted for a finite automaton with perfect hashing and faulty transition table. Finally, the resulting reliability evaluation of the algorithm is shown and possible solutions of the identified problems are proposed.
Reliability Measurement of the Pattern Matching
Keywords: regulární výraz; konečný automat; vyhledávání vzorů; PCRE; Snort; spolehlivost; perfektní hašování; regular expression; finite automaton; pattern matching; PCRE; Snort; reliability; perfect hashing