Analogový kytarový multiefekt využívající ke zkreslení signálu elektronku - Kufa, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práce se zabývá principem činnosti a návrhem vybraných kytarových efektů, které jsou sdruženy do jednoho zařízení. První efekt slouží ke zkreslení kytarového signálu pomocí elektronky, resp. pomocí dvojice tzv. double-diod. Další efekt je noise gate, jenž filtruje rušivé signály pod nastavenou úrovní. Poslední v řadě efektů je modulační efekt chorus. Jednotlivé efekty lze individuálně zapínat, či vypínat pomocí nožního přepínače. První dvě kapitoly se zabývají teorií kytarových efektů. Třetí kapitola řeší samotný návrh zařízení a navazující kapitoly se již zabývají technickou realizací a ověřením činnosti zařízení, které je plně funkční.

Presented thesis is oriented on the short survey of guitar effects functionality and the design of chosen guitar effects set embedded into one device. The first effect is related to input signal distortion using a vacuum tube, in this case the couple of double-diode tubes. Next effect is noise gate filtering parasitic artefacts included in input signal lower than set threshold level. The last realized guitar effect is chorus. Each individual effect can be controlled by footswitch. The first two sections are focused on the theory of guitar signal processing, the third section solves the whole design of chosen device, the realization and the proof of designed device functionality are described in further sections.
Analog Guitar Multieffect Using Tube for Signal Distortion
Keywords: kytarový efekt; chorus; šumová brána; zkreslení; guitar effect; chorus; noise gate; distortion