Cyklostezka Blansko – Nový Hrad - Efenberk, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Diplomová práce se zabývá zpracováním projektové dokumentace koridoru pro chodce a cyklisty na trase Blansko ČKD – Nový Hrad. Jedná se o společnou obousměrnou stezku pro chodce a cyklisty vedoucí podél toku řeky Svitavy a železniční trati č. 260 Brno – Česká Třebová a krajské silnice II/379. Součástí návrhu budou případné lávky přes řeku Svitavu a další stavební řešení umožňující překonání náročného terénu v problematickém úseku. Součástí diplomové práce je koncept variantního směrového řešení trasy a odůvodnění výběru podrobněji řešené varianty.

The diploma thesis deals with treatment of project documentation of the corridor for pedestrians and bicyclists on road Blansko ČKD – Nový Hrad. It is a common two-way pedestrian and bicycle trail along the Svitava River and railway line No. 260 Brno - Česká Třebová and the regional road II / 379. Part of the design will be any footbridges across the Svitava River and other construction solutions to overcome difficult terrain in the problematic section. Part of the diploma thesis is the concept of a variant directional solution of the route and justification of the selection of a more detailed variant.
Blansko Cycle Route - New Castle
Keywords: cyklostezka; obousměrná stezka; stezka pro chodce a cyklisty; koridor; cyklista; směrové řešení; výškové řešení; lávka; bicycle path; two-way trail; path for pedestrian; a pedestrian and cyclist trail; corridor; bicyclist; longitudinal alignment; vertical alignment; bridge