Demonstrační laserový 3D skener - Záveský, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Bakalářská práce se zabývá konstrukcí demonstračního 3-D skeneru a programu pro zpracování dat, pracujícího s metodou triangulace. Obsahem práce je seznámení se se základními principy skenování, popisem triangulace a teoretickým základem kalibrace optických zařízení jako jsou fotoaparáty a kamery. Následně jsou uvedeny koncepční řešení, konečná konstrukce a popis programu v MatLabu. V příloze lze najít výkres sestavy skeneru a návod pro práci se zařízením.

Bachelor's thesis contains construction of demonstration 3-D scanner and scanning programme, based on triangulation method. It involves basic principes of scanning, description of triangulation and basic theory of camera calibration. Thesis solves conception and final construction, also MatLab programme is described. Assembly drawing and operating instructions are included in attachement.
3D laser scanner for demonstrational purpose
Keywords: demonstrační skener; skenování; triangulace; kalibrace; bodový laser; zpracování obrazu; demonstration scanner; scanning; triangulation; calibration; point laser; image processing