Zhodnocení současného stavu v oblasti konstrukce protéz horních končetin - Kusák, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Cílem bakalářské práce je shrnout poznatky z oblasti konstrukce a vývoje mechanických a robotických protéz horních končetin a vytvořit nadhled nad touto problematikou z oblasti robotických mechanismů a systémů

The bachelor thesis summarises knowledge from area of robotics hand construction and development and makes and overview about this problems from area of robotics mechanisms and systems.
Evaluation of current state in the field of construction of prostheses of upper extremities
Keywords: Protéza; protéza horní končetiny; kosmetická protéza; tahová protéza; typy úchopů; úchop; konstrukce protéz; umělá ruka; mechanická ruka; mechanismus; snímač EMG signálů; bioprotéza; myoelektrická protéza; pahýlové lůžko; vmezeřená část; terminální pomůcky; Prosthetics; upper limb prosthetics; cosmetics prosthetics; cable controlled arm prosthetics; grasps types; grasp; prosthetics construction; prosthetics arm; mechanical arm; mechanism; EMG sensor; biomechanical prosthetics; myoelectric prosthetics; stub socket; interstitial part; terminal part