Rozvoj brněnské zoologické zahrady - Mati, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Diplomová práce se skládá ze dvou částí zabývajících se rozvojem brněnské zoologické zahrady. První část tvoří analýza vybraných prvků ve veřejném prostoru brněnské zoologické zahrady, které společně dotváří veřejný prostor a výrazně tak ovlivňují jeho vnímání, především u návštěvníků zoo. Druhá část diplomové práce se zabývá rozvojem konkrétního území v podobě urbanisticko-architektonické studie v areálu Zoo Brno, kde je snaha aplikovat poznatky z předchozí analýzy.

The diploma thesis is composed of two parts dealing with the development of the Brno Zoo. The first part consists of an analysis of selected elements in the public space of the Brno Zoo, which together shape the public space and thus significantly influence its perception, especially among zoo visitors. The second part of the diploma thesis deals with the development of a specific area in the form of an urban-architectural study in the Brno Zoo area, where an effort is made to apply the findings from the preceding analysis.
The Development of the Brno Zoo
Keywords: zoologická zahrada; veřejný prostor; urbanisticko-architektonická studie; rozvoj území; expozice; welfare zvířat; zoo; public space; urban-architectural study; area development; exhibition; animal welfare