Polohovací stůl pro 3D optický profilometr. - Kuruc, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a technickým zpracováním polohovacího stolu pro 3D optický profilometr, který má umožňovat posuv ve dvou osách a náklon ložné plochy ve stejných dvou osách. Je zpracována rešerše současných dostupných řešení. Při návrhu je důraz kladen na přesnost nastavení posuvu a náklonu a výškovou kompaktnost konstrukce.

This Bachelor thesis deals with design and technical elaboration of positioning table for a 3D optical profiler, which is supposed to enable linear translation in two axes and tilting in two identical axes. Research of contemporary available solutions is made. Design priorities are precision of translation and tilt adjustment and achieving as low structure as possible.
Positioning table for 3D optical profiler.
Keywords: polohovací stůl; lineární posuv; naklápěcí plocha; návrh; posuvný stůl; naklápěcí stůl; positioning table; linear translation; titling surface; design; translation table; tilting table