Kaskádní model silnoproudého vedení pro PLC - Dziura, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou prenosu dát po energetickej sieti. Rozoberá technológiu PLC, vlastnosti, použitie a prvky tejto siete. Dôležitou časťou práce je rozobranie matematického modelu distribučnej siete s kaskádnymi dvojbranmi. Prenosové funkcie vytvorené pomocou tohto modelovania boli vzájomne porovnávané. Na záver bol sledovaný vplyv väzbových členov na prenosovú funkciu navrhnutého vedenia s odbočkami. Tie boli spracované v programe Matlab a navzájom porovnávané.

The thesis is dealing with data transmission over the electric network. It describes PLC technology, its properties, and elements used in this type of network. The important part of this thesis is discussion over the mathematical model of distribution network with two-port cascades. Transmission functions created according to mathematical model were compared with each other. Thesis was concluded with observation of the impact of interconnected parts on transmission function of designed branched conductor. Final results were processed by Matlab and compared with each other.
Cascade model of power lines for PLC
Keywords: PLC; kaskádne parametre; modelovanie; prenosová funkcia; silnoprúdové vedenie; dvojbran; väzbový člen; PLC; cascade parameters; modeling; transfer function; power lines; two-ports; coupler