Laboratorní funkční generátor - Trnkus, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Práca sa zoberá návrhom funkčného generátoru s priamou číslicovou syntézou. Rieši hardwarovú a softwarovú realizáciu celkového generátoru priebehov sínus, trojuholník a obdĺžnik s nastaviteľnou striedou, frekvenčné rozmietanie, pulzne šírkovú moduláciu, odosielanie dát po SPI zbernici. V práci je tiež riešené zobrazovanie používateľského rozhrania na displeji LCD, riadenie rotačným enkóderom a tlačidlami periférií mikrokontroléra z rady AVR.

This thesis deals with the design of function generators based on direct digital synthesis. It examines software and hardware realisation of a generator of sinus, triangle and rectangle shaped signal, frequency sweep, pulse-width modulation and data transfer after the SPI data bus. It also focuses on the user interface display on an LCD display, control by a rotational encoder and the buttons of the microcontroller periphery of an AVR class.
Laboratory Function Generator
Keywords: Funkčný generátor; priama číslicová syntéza; rekonštrukčný filter; Function generators; direct digital synthesis; reconstruction filter