Domov a rodina - Kantor, Táňa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Cílem práce je představení nové koncepce dětského domova, která hledá vztah mezi rodinným prostředím, specifickými potřebami dětí či také nutnými požadavky na architekturu, které jsou důležité při vnímání prostoru, ve kterém se děti nacházejí.

The aim of this work is to introduce a new concept of children's home which seeks to find a relationship between family environment, specific needs of children or necessary architecture requirements which are important in perceiving the space in which children are.
When the family is not around
Keywords: rodina; ústavní výchova; náhradní rodinná péče; domov; komunita; architektura domova; ohrožené děti; domov2; rodinné prostředí; bezpečí; jístota; důvěra; identita; family; institutional care; foster care; home; community; architecture of home; vulnerable children; home2; family environment; secure; certainty; trust; identity