Řešení bezpečnostního rizika na křižovatce silnic II/379 a II/373 v obci Jedovnice - Merčáková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem práce je projektová dokumentace návrhu změny stávající nepřehledné stykové křižovatky na stykovou křižovatku s usměrněním provozu nebo okružní křižovatku. V návrhu je navržena komunikace pro pěší dopravu a zastávky autobusových linek. Automobilová doprava bude usměrněna pomocí ochranného, dělícího ostrůvku.

This thesis investigates the design documentation of the proposal to amend the existing confusing intersection of contact on the contact rectifying junction with traffic or roundabout. The proposal is designed communications for pedestrians and bus stops. Vehicular traffic will be channeled through the protective, dividing island.
II/379 and II/373 crossroad security risk solution in the Jedovnice village
Keywords: Rekonstrukce intravilánu; styková křižovatka; okružní křižovatka; ochranný a dělící ostrůvek; komunikace pro pěší.; Reconstruction of urban; Cover junction; roundabout; safety and dividing islet pavement.