Klasifikátor stavů dopravy a detektorů - Březina, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Práce se zabývá popisem zdrojů dopravních dat a metodami analýzy těchto dat. Dále jsou v práci navrženy a implementovány stavy pro klasifikaci dopravy a detektorů v prostředí MATLAB. Na závěr jsou vymodelovány modely pro dopravní tok, které lze použít i pro predikci dopravního toku.

The work deals with the description of sources of traffic data and methods of analysis of these data. Furthermore, states for the classification of traffic and detectors in the MATLAB environment are designed and implemented in the work. Finally, traffic flow models are modeled, which can also be used for traffic flow prediction.
Classifier of traffic states and detectors
Keywords: Inteligentní dopravní systém; dopravní detektory; časová řada; SARIMA; Box-Jenkins; predikce časové řady; MATLAB; Intelligent transport system; traffic detectors; time series; SARIMA; Box-Jenkins; time series prediction; MATLAB