Bytový dům - Roubal, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu v Českém Meziříčí. Bytový dům je pětipodlažní, z toho čtyři podlaží jsou nadzemní a jedno podlaží je podzemní. V podzemním podlaží se nachází sklepní kóje pro jednotlivé byty, společenská místnost, technická místnost a úklidová místnost. V prvním podlaží se nachází hlavní vstup do objektu. Na tomto podlaží je dále zádveří, kočárkárna, chodba, sklady a pět bytů s terasou o dispozici 2+kk a 3+kk. Druhé a třetí nadzemní podlaží je naprosto totožné, zde se nachází kočárkárna, sklady, chodba a pět bytů s balkónem o velikosti 2+kk a 3+kk. Ve čtvrtém nadzemním podlaží se nachází chodba, kočárkárna, sklady, tři byty s balkónem o velikosti 2+kk a 3+kk a dva kancelářské prostory s balkónem. Celkem je v objektu 18 bytových jednotek a 2 kancelářské prostory. Bytový dům je vybaven výtahem. Konstrukční systém je zděný. V nadzemních podlažích je zdivo navrženo z keramických bloků, v podzemním podlaží je obvodové zdivo tvořeno betonovými tvárnicemi ze ztraceného bednění. Stropní konstrukce jsou železobetonové monolitické. Střešní konstrukce je tvořena plochou střechou. Bytový dům je zateplen certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem ETICS.

The bachelor thesis focuses on the preparation of project documentation for the construction of a residential building in České Meziříčí. The residential building is five-storeyed, of which four floors are above ground and one floor is underground. On the underground floor there is a cellar for individual flats, a common room, a technical room and a cleaning room. The main entrance to the building is located on the first floor. On this floor there is also a vestibule, a carriage room, a corridor, storerooms and five apartments with a terrace of 2+kk and 3+kk. The second and third floor is absolutely identical, here is a carriage room, warehouses, corridor and five apartments with balcony of 2+kk and 3+kk. On the fourth floor there is a corridor, a carriage room, warehouses, three flats with balconies of 2+kk and 3+kk and two offices with balconies. In total, there are 18 residential units and 2 office premises. The apartment building is equipped with an elevator. The construction system is brick. In the above-ground floors the masonry is designed of ceramic blocks, on the underground floor, the perimeter masonry is made of concrete blocks from lost formwork. The ceiling structures are reinforced concrete monolithic. The roof structure consists of a flat roof. The residential building is insulated with certified ETICS contact insulation system.
Residential Building
Keywords: Bytový dům; základové pasy; keramické zdivo; ETICS; monolitické stropy; plochá střecha; balkón; výtah; Apartment building; strip foundations; ceramic masonry; ETICS; monolithic ceilings; flat roof; balcony; elevator