Jakóbczykova hypotéza o Fermatových číslech - Klaška, Jiří (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Ústav matematiky, 2023)
Článek je volným pokračováním předchozí autorovy studie [ I, která byla věnována hypotéze polského matematika Franciszka Jakóbczyka (1905-1992) o Mersennových číslech. Neméně zajímavá je Jakóbczykova hypotéza o Fermatových číslech, která tvrdí, Že každé Fermatovo Číslo je buď prvočíslo, nebo je součinem různých prvočísel. Hypotéza byla poprvé publikována v roce 1951 a její důkaz nebyl do dnešní doby nalezen.
Keywords: Fermatova Čísla; Franciszek Jakóbczyk; Wieferichova prvočísla