Implementace ITIL a COBIT pomocí nastrojů ARIS - Škoviera, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Diplomová práce se zabývá řešením frameworku COBIT a knihovny ITIL v oblasti řízení podnikových procesů. Zahrnuje řadu procesních modelovacích jazyků a diagramů pro společnosti působící v oblasti informačních a komunikačních technologií. Díky použitým nástrojům skupiny ARIS a využití mapování všech 64 procesů může být dosaženo založení individuálních procesů, které jsou modelovány celkově 101 diagramy. Práce mimo jiné obsahuje také ukázku procesu návrhu pro vybranou společnost, která je doprovázena implementací Dashboard aplikace, pomocí které může uživatel monitorovat tok požadavků v rámci procesů řízení služeb.

This master's thesis explores the topic of guidance for the COBIT framework and ITIL library in the context of business process management. It encompasses various process modelling languages and diagrams for companies active in information and communication technologies. Through the selected ARIS tool set and the mapping of all 64 processes, the establishment of individual processes can now be achieved, which is explained by modelling a total of 101 diagrams. The thesis also contains an example of process deployment for a selected company, which is accompanied by an implementation of a dashboard application that monitors the ticket flow of service operation processes.
ITIL and COBIT Implementation in ARIS Toolset
Keywords: Informační a komunikační technologie; manažment IT služeb; procesní řízení; procesní modelování; COBIT; ITIL; ARIS; EPC; BPMN; Zendesk Dashboard; Ruby; Rails; Information and communication technologies; IT service management; business process management; process modelling; COBIT; ITIL; ARIS; EPC; BPMN; Zendesk Dashboard; Ruby; Rails