Vodojemy - Brno, Žlutý kopec - Gomboš, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Po úspešnom odvrátení skazonosného scenára s búraním vodojemov a nahradením ich parkovacími kapacitami sa vynára druhá otázka, ako podporiť záujem širšej verejnosti o tieto podzemné klenoty, čím by sa úspešne potvrdila správnosť rozhodnutia o záchrane vodojemov. Jedno z riešení, v ktorom vidím zmysel a ktorým som sa rozhodol vydať je sprístupniť ich verejnosti nepriamo, servírovať ich prostredníctvom atraktívnej cesty, mierne poodhaliť a ponechať zvyšok na ľudskú zvedavosť a objavovanie.

After successfully avoiding of the destructive scenario with the demolition of reservoirs and replacing them with parking house, the second question arises. How to stimulate the people's interest in these underground jewels, the interest that would confirm the decision to save reservoirs. One of the possible ways, in which I see a purpose and the one that I decided to chose is to make the reservoirs accessible alongside the pathway and let the natural curiosity of human to do the rest.
Reservoirs - Brno, Zluty kopec (Yellow hill)
Keywords: vodojem; krtko; tunel; podzemie; voda; cesta; Moria; kaňon; Brno; Žlutý kopec; reservoir; mole; tunnel; underground; water; path; Moria; canyon; Brno; Žlutý kopec