Technologie výroby čelního ozubení - Kosíř, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato bakalářská práce popisuje a porovnává technologie výroby a dokončování čelního ozubení. Každá popsaná technologie obsahuje použité nástroje, stroje a řezné podmínky. Na závěr jsou technologie porovnány podle vhodnosti použití.

This bachelor thesis describes production and finishing technologies of spur gear. Each described technology contains used tools, machinery and cutting conditions. Technologies are compared by suitability using in conclusion.
Production technology of spur gears
Keywords: Ozubené kolo; čelní ozubení; stroj; nástroj; obrobek; technologie; Gear; spur gear; machine; tool; workpiece; technology