Bezdrátová senzorová síť na platformě Android - Bělohoubek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Současná mobilní zařízení s operačním systémem Android v sobě obsahují množství senzorů, bezdrátových modulů a prostředků pro zjišťování polohy a stávají se zajímavé pro využití v oblasti senzorových sítí. Práce se zabývá zkoumáním možnosti těchto zařízení a jejich praktickým využitím v oblasti bezdrátových senzorových sítí. Z těchto poznatků vychází návrh a implementace vlastní aplikace.

Mobile devices on Android platform includes many sensors, wireless modules and methods for determining the position. This makes them interesting for use in area of sensor networks. This thesis examines the potential of these devices and their practical use in wireless sensor networks. Design and implementation of the custom application is based on these findings.
Wireless Sensor Network Base on Android Platform
Keywords: Senzorová síť; operační systém Android; emulátor; senzorový uzel; bezdrátová komunikace; určování polohy; server; Wireless network; operating system Android; emulator; sensor node; wireless communication; positioning; server