Analýza tržní hodnoty bytového domu a výběr strategie prodeje - Židková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2016)
Cílem diplomové práce je navrhnout nejlepší vhodnou možnost prodeje bytové domu a zpracovat varianty prodeje bytového domu jako celku a prodeje jednotlivých bytů. Teoretická část diplomové práce vymezuje základní pojmy a definice, metody používané pro ocenění a jsou blíže specifikovány bankovní úvěry. V praktické části jsou aplikovány metodické podklady z ocenění dle cenových předpisů. Stanoví se zde současná a budoucí hodnota metodou nákladového ocenění, metodou výnosovou a metodou srovnávací a stanoví se cena obvyklá pro účely úvěrového řízení.

The aim of my diploma thesis is to propose the best possibility of selling the apartment house and to elaborate variants of selling the apartment house as the unit and selling of the separate flats. The theoretical part of the diploma thesis defines the basic terms and definitions, methods used for the appraisal and bank loans are specified. The practical part is about the application of the methodical basis from the appraisal according to the price provision. The recent and future value is specified here by the means of the methods of costs appraisal, the income method and the comparative method and the price common for the credit proceeding is provided.
Analysis of the market value of the apartment building and selection of sales strategy
Keywords: Současný a budoucí stav; způsob nákladového ocenění; způsob výnosového ocenění; způsob porovnávacího ocenění; kombinace nákladového a výnosového způsobu; prodej bytového domu; prodej bytových jednotek; databáze bytových domů a databáze bytových jednotek.; The present and the future value; the way of costs appraisal; the way of the income method; the way of the comparative method; the combination of the costs and the income ways; selling of the apartment house; selling of the separate flats; the database of apartment houses and the database of separate flats.