Monitoring a analýza provozu v pásmu 2.4GHz - Zelený, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi a způsoby detekce zařízení využívajících technologii Bluetooth nebo Wi-Fi, s budoucím možností využití pro monitorování pohybu lidí. Detekce probíhá pouze v pásmo 2.4 GHz. Je provedeno seznámení s technologií Wi-Fi a Bluetooth a problematikou jejich detekce. Byla provedena detekce zařízení za využití softwaru Kismet a platformy Raspberry Pi.

This bachelor thesis deals with possibilities and ways of detection of devices using Bluetooth or Wi-Fi technology, with the possibility of future use for monitoring of human movement. Detection is only in the 2.4 GHz band. It introduces Wi-Fi and Bluetooth technology and their detection. Device detection was performed using Kismet software and Raspberry Pi platform.
WiFi and BT monitoring tool
Keywords: 2.4 GHz pásmo; Bluetooth; Wi-Fi; detekce zařízení; objevitelný mód; neobjevitelný mód; Kismet; monitorovací mód; bezdrátové sítě; 2.4 GHz pásmo; Bluetooth; Wi-Fi; detekce zařízení; objevitelný mód; neobjevitelný mód; Kismet; monitorovací mód; bezdrátové sítě