Rodinný dům, Horní Věstonice - Čech, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem této bakalářské práce je vypracování určených částí projektové dokumentace pro provedení stavby rodinného domu v Horních Věstonicích. Jedná se o dvoupodlažní objekt s plochou střechou, která je řešena jako zelená extenzivní. Příčný konstrukční systém je z broušených keramických tvárnic Porotherm. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny železobetonovými monolitickými stropy. V 1.NP se nachází klidová zóna. Konkrétně zde najdeme např. ložnici, 2 dětské pokoje, 2 samostatné koupelny s WC i prostornou halu se schodištěm do 1.PP. To je řešeno především jako zóna společenská. Otevřený prostor obývacího pokoje je spojen s kuchyní. Nechybí ani pracovna. Poloha a osazení objektu ve svažitém terénu, umožňuje jeho uživatelům výhled na nedaleké Novomlýnské nádrže.

The subject of this bachelor’s thesis is elaborating specific parts of project documents for building detached house in Horní Věstonice. The thesis focuses on a deck object with a flat roof, more specifically with an extensive green roof. The construction system is from cut ceramic blocks Porotherm. Ceiling construction is from monolithic ferroconcrete structures. In the first ground floor is situated quiet zone, where we can for instance find a bedroom, 2 children’s rooms, 2 separated bathrooms with WC, spacious hallway and a staircase, which is leading to underground floor. This floor is mainly cosidered as a lounge. There is open space with conjoined kitchen and also there is office room. The position of detached house give us a view to nearby reservoir.
House in Horní Věstonice
Keywords: Rodinný dům; ve svahu; novostavba; broušené keramické tvárnice; plochá střecha; zelená střecha; monolitické konstrukce; Detached house; on the slope; new building; cut ceramic blocks; flat roof; green roof; monolithic structures