Realizace simulační úlohy s prvky virtuální reality - Šimčík, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Táto práca sa zaoberá návrhom a realizáciou úlohy s prvkami virtuálnej reality, a to konkrétne simulačnej úlohy pre riadenie vozidla. Ako programový nástroj je použitý Matlab/Simulink. Cieľom práce je vytvorenie jednoduchého simulátoru pre účely merania reakcie šoféra na štandardné podnety a následného popisu a hodnotenia interakcie šofér-vozidlo. Jednotlivé kapitoly práce popisujú jazyk VRML, knižnicu 3D Animation prostredia Matlab/Simulink a spoluprácu s blokmi tejto knižnice. Realizáciou tejto práce je popis a úprava 3D modelu vozidla použitého pre tento účel, ako aj popis a zostavenie dynamického modelu pre riadenie vozidla s následným sprevádzkovaním vo forme simulátoru vozidla v prostredí Matlab/Simulink. Záverom práce je overenie funkčnosti simulátoru riadenia s možnosťou záznamu dát.

This work deals with the design and realization of a task with the elements of virtual reality, namely the simulation task for driving a vehicle. As a programming tool, Matlab/Simulink is used. The aim of the thesis is to create a simple simulator for the purposes of measuring the driver's response to standard stimuli and the description and evaluation of the driver-vehicle interaction. The individual chapters describe the VRML language, the Matlab/Simulink 3D Animation Library and cooperation with the blocks in this library. The realization of this work is the description and modification of the 3D model of the vehicle used for this purpose, as well as the description and construction of the dynamic model for driving the vehicle with subsequent implementation in the form of a vehicle simulator in the Matlab/Simulink environment. The conclusion of the work is to verify the functionality of the management simulator with the possibility of data recording.
Realization of a Simulator with Elements of Virtual Reality
Keywords: VR; VRML; Matlab; Simulink; 3D; riadenie; vozidlo; VR; VRML; Matlab; Simulink; 3D; control; vehicle