Vliv složení emulzního mikrokoberce na jeho vlastnosti - Dostál, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat problematiku emulzních kalových vrstev/mikrokoberců. V teoretické části jsou popsány rozdíly mezi kalovou vrstvou a mikrokobercem. Složky pro jejich výrobu a provádění pokládky. Dále jsou zde popsány jejich výhody. V praktické části jsem se zabýval návrhem směsi a snažil se prokázat, že životnost směsi úzce souvisí s obsahem zbytkového pojiva a složením směsi mikrokoberce.

This thesis is focused on slurry surfacing technology, particularly on microsurfacing. The theoretical part describes the differences between the slurry seal and microsurfacing. Ingredients for the production and laying. There are also described their advantages. The practical part presents proposal of mixture and demonstrate that the service of life of the emulsion mixture is closely related to the content of residual binder and composition of microsurface.
Slurry surfacing - composition and quality issue
Keywords: emulzní mikrokoberec; emulzní kalová vrstva; štěpitelnost; konsolidace; abraze; koheze; microsurfacing; slurry seal; determination of wearing; consolidation; breaking time; abrasion; cohesion