Výpočet aerodynamiky závodního automobilu - Vančura, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Diplomové práce je zaměřena na výpočty aerodynamických charakteristik závodního automobilu. Popisuje metodu sestavení CFD modelu s využitím 3D scanneru ATOS a prostředí softwaru Pro Engineer. V průběhu vytváření této práce byly zjištěny vlivy přídavných aerodynamických prvků závodního automobilu na výsledné zatížení náprav.

The main subject of this diploma thesis is computation of race car aerodynamics. It describes composition method of CFD model with utilization of 3D scanner ATOS and CAD software Pro Engineer. During creating this diploma thesis were found influences of additional aerodynamics components of racing car on globally axle loads.
Computation of race car aerodynamics
Keywords: Aerodynamika; formule; 3D scanner ATOS; aerodynamické prvky; Aerodynamics; formula; 3D scanner ATOS; aerodynamics components