Prohlížeč fotografií s 3D akcelerací - Gajová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá tématem návrhu a implementace multiplatformího prohlížeče fotografií využívajícího grafickou knihovnu OpenGL. Plynulosti chodu aplikace je dosaženo použitím vláken a vhodných synchronizačních mechanismů.

This work deals with the problem of design and implementation of multiplatform picture viewer, using OpenGL graphic library. Lag-free execution of the aplication is achieved by usage of multiple threads and suitable synchronization mechanisms.
3D Accelerated Photo Viewer
Keywords: prohlížeč fotografií; grafika; 3D akcelerace; fotografie; textury; vlákna; OpenGL; GLUT; DevIL; SDL; picture viewer; graphics; 3D acceleration; pictures; textures; threads; OpenGL; GLUT; DevIL; SDL