Návrh pracoviště pro montáž pneumatických válců - Fuglíček, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Diplomová práce se zabývá návrhem rozmístnění montáže pro pneumatické válce. Montáž je navržena do jednotlivých pracovišť. Jednotlivé kroky jsou popsány v této práci podle, kterých pracoviště montáže jsou sestaveny, rozdělení pneumatických válců do jednotlivých konstrukčních skupin, rozdělení a operace na jednotlivých pracovištích a popis těchto pracovišť. Analýza návrhu je provedena na závěr.

Thesis deals with proposal lay – out assembly for pneumatic cylinder. Assembly is proposed into separate workplace. Single step are described in those work according to which workplace assembly are put together, division pneumatic cylinder to single constructional insider division and operation on single workplace and description these workplace. Analysis proposal is implementation in the end.
Design of work station for pneumatic actuators assembly
Keywords: Pracoviště montáže; pneumatický válec a jeho komponenty; konstrukční skupiny; technologický postup; zásobník; lis; přípravky; analýza pracoviště.; Workplace assembly; pneumatic cylinder and his components; constructional insider; technological process; chamber; press; prearations; analysis proposal