Časově-frekvenční analýza signálu - Kovačev, Radovan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Ústřední předmět této práce představuje časove-frekvenční analýza signálu. Úmyslem je poskytnout nejdřív základní teorii se zaměřením na spojitou vlnkovou transformaci, kde se kromě jiného provádí taky srovnání jejích klíčových vlastností s příbuznou krátkodobou Fourierovou transformací. Následně na to navazuje demonstrace účelu analýzy pomocí implementace jednoduchého praktického příkladu. Konkrétním cílem je vytvoření fázového vokodéru, který řeší problém změny délky trvání zvukové nahrávky a tonální posun. Na tomhle místě je pak podrobně popsán princip jeho fungování, návrh, postup při psaní programu, výstupy a dosažené výsledky.

The main subject of this work represents the time-frequency signal analysis. Firstly, it intends to provide the most essential theoretical background with focus on the continuous wavelet transform, where also a comparison of the key features with its close relative the short-time Fourier transform is performed. Afterwards, there follows a demonstration of the purpose with a practical example. The particular aim is to create a phase vocoder solution for modifying the length of a sound record duration and pitch shifting. Here, in this place, the functional principles, design, procedure of assembling, outputs and achieved results are well documented.
Time-Frequency Signal Analysis
Keywords: spojitá vlnková transformace; krátkodobá Fourierova transformace; fázový vokodér; continuous wavelet transform; short-time Fourier transform; phase vocoder