Návrh dokumentace technického řešení systému ochranných opatření v k.ú Mazorníkovo - Štulajterová, Laura (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Cieľom diplomovej práce bolo vyhodnotenie eróznych a odtokových pomerov v území Mazorníkovo a jeho okolia, v katastrálnom území Brezno vo variantoch porovnávajúcich aktuálny stav a predpoklad stavu v roku 2050 v dôsledku klimatickej zmeny. Súčasťou analýzy bol aj podrobný návrh adaptačných ochranných opatrení vrátanie dokumentácie technického riešenia

The aim of the thesis was to evaluate the erosion and runoff conditions in Mazorníkovo and its surroundings, in the cadastral area of Brezno in variants comparing the current state and the prediction of the state in 2050 as a result of climate change. The part of the analysis was also a detailed draft of adaptive protective measures, including the documentation of the technical solution.
Proposal of documentation of the technical solution of the system of soil erosio control and flood protective measures in the cadastral area of Mazorníkovo
Keywords: Protipovodňová ochrana; protierózna ochrana; klimatická zmena; DesQ-MaxQ; USLE; Flood control; erosion control; climate change; DesQ-MaxQ; USLE