Dohledový a řídicí systém pro hotel realizovaný prostředky IoT - Hockicko, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Táto práca rieši návrh a prototypovú realizáciu dohľadového a riadiacého systému pre hotel s využitím prostriedkov IoT. K riešeniu sa dospelo s využitím mikrokontrolérov ESP, ktoré ovladajú pripojené senzory a aktuátory. Zariadenia ESP sú ďalej združované do skupín a pripájané na cetrálny bod v dosahu. Pomocou tohto bodu sa ďalej prenáša MQTT komunikácia na cloud. V cloude beží služba IoT Core, vďaka ktorej je možné ovládať a uchovávať stav zariadení. Zároveň sa v cloude nachádza vývojový nástroj Node-RED, v ktorom bolo vytvorené grafické rozhranie pre tento systému. Výsledok tento práce umožňuje vzdialené monitorovanie a riadenie hotelu s využitím senzorov a aktuátorov pripojených do tejto siete.

This work solves the design and prototype implementation of supervision and control system for a hotel implemented by IoT means. The solution is based on ESP microcontrollers, which control the connected sensors and actuators. ESP devices are futher grouped and connected to central point within range. Using this point, MQTT communication is futher transmitted to the cloud. The cloud runs the IoT Core service, which allows to control and store the status of devices. There is also a Node-RED developmnet tool, in which a graphical interface was created for this system. The result of this work allows remote monitoring and control of the hotel using sensors and actuators connected to this network.
Supervision and Control System for a Hotel Implemented by IoT Means
Keywords: Internet vecí; inteligentná domácnosť; ESP; Onion Omega2; MQTT; AWS; Node-RED; monitorovanie; riadenie; mikrokontroléry; micropython; cloud; nternet of Things; smart home; ESP; Onion Omega2; MQTT; AWS; Node-RED; monitoring; control; microcontrollers; micropython; cloud