QUADRIO - Nákupní cetrum Praha. Stavebně technologická příprava stavby. - Pecháček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato diplomová práce řeší stavebně technologickou přípravu stavby administrativně-obchodně-bytového komplexu Quadrio v Praze. Objekt Quadrio je tvořen 6 samostatnými, vzájemně propojenými budovami se společným podzemním, tvořeným čtyřmi suterény. První a druhé podzemní podlaží, přízemí a první patro slouží jako obchodní plochy a pasáže, v dalších nadzemních podlažích jsou kanceláře. Objekt D je bytový. Ve společných suterénech je výstup a část technologie metra, parkovací stání pro osobní automobily, zásobování a technické zázemí objektů. Stavebně technologická příprava stavby obsahuje technickou zprávu, technologické předpisy, řešení zásad organizace výstavby a zařízení staveniště, časové vazby, bezpečnost a ochranu zdraví při práci a další.

This diploma thesis deals with construction and technological preperation of administrative, commercial and residential complex in Prague – Quadrio. The object consists of 6 seperate buildings connected to each other. There is combined underground under buildings, consists of four basements. The first and second underground, ground floor and the first floor are used for shopping mall. On the other floors, there are offices. The D-object is residential. In combined underground is a subway exit and its technology. There are also parking places for cars, supplying and technical facilities of the building. The construction and technological preperation consists of technical report, technological instruction, resolution of the building organization, time binding, occupational healthy and safety etc.
2. Quadrio - Shopping cetrum Prague. Construction Technology Preparation
Keywords: železobetonový skelet; ocelová konstrukce; stropní konstrukce; konstrukce střechy; technická zpráva; technologický předpis; bezpečnost práce; reinforced concrete skeleton; steel structure; floor structure; roof supporting system; report; technological instruction; occupational safety