Statické posouzení vybraných částí ŽB objektu - Chalupová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Cílem této diplomové práce je práce je návrh a posouzení prvků železobetonové konstrukce. Bude navržena deska nad 1.NP, sloup, stěna a prefabrikované schodiště. Vnitřní síly v prvcích jsou získány pomocí metody konečných prvků a ověřeny pomocí metody náhradních rámů. Prvky jsou dimenzovány na návrhové vnitřní síly z metody konečných prvků. Pro desku bylo provedeno ověření na mezní stav použitelnosti. Veškeré výpočty byly provedeny v souladu s normou.

The aim of the diploma thesis is to design, structural check of rainforced elements. The slab, column, wall and staircase is desinged. The internal forces are obtained from Finite Element Method and are checked with the supplementary frame method. The design of elements is based on internal forces form FInite Element Method. Service limite state is check for the slab. All calculations were performed in accordance with valid standard.
Static Analysis of Selected Parts of RC Building
Keywords: lokálně podepřená deska; monolitická železobetonová stropní deska; železobeton; dimenzování; posouzení; sloup; stěna; schodiště; prefabrikát; vnitřní síly; výztuž; beton; protlačení; výkres výztuže; metoda konečných prvků; metoda náhradních rámů; point-supported slab; cast in place reinforced slab; rainforced concrete; design; assessment; column; wall; staircase; prefabricated element; internal forces; reinforcement; concrete; punching; reinforcement drawing; finite element method; the supplementary fram method