Řízení pohledávek v obchodní korporaci - Machová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení pohledávek v obchodní korporaci. Zaměřuje se především na pohledávky z obchodních vztahů po lhůtě splatnosti a opravné položky, které se k nim vytváří. Teoretická část popisuje způsoby, kterými lze tyto problémové pohledávky řešit a jak jim předcházet. V praktické části je provedena finanční analýza vybrané společnosti a v návrhové části jsou popsány možné návrhy na zlepšení současného stavu.

Bachelor thesis is focused on receivables management in business corporation. It deals mainly with receivables after due date and adjustments to these receivables. The theoretical part describes ways, that can resolve problematic receivables and ways, that can prevent them. In the practical part a financial analysis is performed on selected company and the proposal part describes possible proposals, that will improve the current situation.
Receivables Management in Corporation
Keywords: pohledávky; řízení pohledávek; zajišťovací prostředky; vymáhání pohledávek; receivables; receivables management; hedging instruments; recovery of debts