Rodinný dům se zubní ordinací v Mírovce - Dvořák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Bakalářská práce se zabývá projektem rodinného domu se zubní ordinací v Mírovce, která se nachází v blízkosti okresního města Havlíčkův Brod. Rodinný dům je navržen pro pětičlennou rodinu, má dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Provozovna je řešena jako jednopodlažní, a není propojena s rodinným domem. Obvodová nosná konstrukce je v nadzemních podlažích navržena z pórobetonových tvárnic doplněných kontaktním zateplovacím systémem dle zásad ETICS. Obvodová suterénní stěna je řešena z betonových tvárnic ztraceného bednění vyplněných betonem a doplněna o tepelnou izolaci. Vodorovné nosné konstrukce jsou provedeny z předpjatých stopních panelů, které jsou uloženy na železobetonovém věnci. Rodinný dům s provozovnou je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou s obráceným pořadím vrstev.

This bachelor’s thesis deals with the project of a detached house with a dentist’s in Mírovka which is located close to the district town of Havlíčkův Brod. The detached house is intended for a five-member family, it has two floors and one basement. The dentist’s is a single-storey unit which is not connected with the detached house. The exterior load-bearing structure in the above-ground floors is designed of aerated concrete masonry units complemented with a contact thermal insulation system according to ETICS. The exterior basement wall is made of shuttering blocks filled up with concrete and complemented with thermal insulation. The horizontal load-bearing structures are designed of prestressed concrete floor slabs which are put on a reinforced concrete wreath. The detached house and the dentist’s are roofed with inverted roof.
Detached house with a dental practice in Mírovka
Keywords: Rodinný dům; zubní ordinace; Mírovka; bakalářská práce; provozovna; podzemní podlaží; plochá střecha; Detached house; dentist’s; Mírovka; bachelor’s thesis; establishment; basement; flat roof