Vznik pracovního poměru a povinnosti zaměstnavatele - Šenkýřová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou vzniku pracovního poměru. Jejím hlavním cílem je analýza problémů a nedostatků spojených se vznikem pracovního poměru a návrh optimálního řešení vedoucího k jejich minimalizaci.

The introduced bachelor thesis deals with the issue of commencement of employment. Its main aim is to analyse the problems and deficiencies connected with commencement of employment and to propose optimal solution leading to their minimalisation.
Commencement of Employment and Duties of Employer
Keywords: Pracovní poměr; zaměstnanec; zaměstnavatel; vznik pracovního poměru; zákoník práce; Employment; employee; employer; commencement of employment; labour code