‘‘Plzeň – skrytý potenciál řek a nábřeží‘‘ - Mareš, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Student Bc. Martin Mareš se ve své diplomové práci bude zabývat problematikou nábřeží v Plzni. Při bližším výběru místa a zkoumání jeho potenciálu si vybral břehy řeky Radbůzy v širším centru města mezi bývalou plzeňskou papírnou a bývalým cukrovarem . Klíčem řešení místa nemusí být jen nábřeží samotné. Při řešení a hledání východisek vývoje prostředí nábřeží bylo nutno zkoumat místa při vodním toku, které mají na samotnou funkci území klíčový vliv. Zaměření diplomové práce bude upřesněno nebo může být upraveno po dohodě s vedoucím práce.

Student Martin Mareš will be dealing with a phenomenon of quays in the city of Pilsen. The chosen place is situated in the wider range of the city centre touching the Radbůza river. The key to bring a life into this area doesn’t have to be just the quay of the river itself. The specific object of the diploma project will be specified or adjusted after agreement with the head of diploma project.
‘‘Pilsen – a Hidden Potential of Rivers and Quays‘‘
Keywords: městská nábřeží; městské veřejné prostory; revitalizace měst; kompaktní město; urban waterfront; urban public spaces; urban renewal; compact city