Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Hamzová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace společnosti ALSTOM s.r.o. v letech 2009 až 2013. Bakalářská práce popisuje celou řadu metod, jak hodnotit finanční zdraví společnosti zabývající se tepelnou energetikou. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé analýzy, které jsou použity k hodnocení finanční situace a také jejich metody. V praktické části je představena analyzovaná společnost, interpretovány a vyhodnoceny výsledky finanční analýzy včetně návrhů na zlepšení dané finanční situace.

Bacherol´s thesis analyzes ALSTOM s.r.o. financial situation between years 2009 – 2013. Bacherol´s thesis describes range of methods how to analyze financial helth of thermal energy company. In theretical part of thesis there are described particular analysis used for financial situation evaluation and used methods. Practical part of thesis introduces analyzed company and subsequently there are financial analysis results interpretated and evaluated including suggestions for financial situation improving.
Evaluation of the Financial Situation in the Company and Proposals for Its Improvement
Keywords: Finanční analýza; poměrové ukazatele; absolutní ukazatele; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; kapitál podniku.; Financial analysis; financial ratios; absolute indicators; balance; profit and loss statement; capital of the business.