Rodinný dům z panelů TM - Koláčková, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby rodinného domu s dvěma bytovými jednotkami, který se nachází v katastrálním území obce Kobylice. Jedná se o dvoupodlažní, podsklepený rodinný dům pro dvě čtyřčlenné rodiny. Obvodové konstrukce suterénu jsou z tvárnic ztraceného bednění Presbeton, zateplené extrudovaným polystyrenem Synthos XPS Prime G 30 IR v tl. 100 mm. Nadzemní obvodové konstrukce jsou z keramických panelů TM, zateplené kontaktním zateplovacím systémem v tl. 140 mm polystyrenem Styrotherm plus 100. Vodorovné konstrukce jsou tvořeny z předpjatých stropních panelů Spiroll. Objekt je zastřešen dvěma pultovými střechami se klonem 5°. Schodiště je navržené jako tříramenné, monolitické, železobetonové. Vstup na pozemek je ze severní strany. Každá bytová jednotka má v suterénu garáž pro jedno osobní vozidlo. Vjezd do garáží je ze severní a západní strany. Bakalářská práce je zpracovaná ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby.

This bachelor’s thesis deals with a project of a new detached family house with two housing groups which is situated in the cadaster unit of the town of Kobylice. Detached family house has two floors and a basement. The detached family house is for two four-member families. The perimeter constructions of basement are built of concrete blocks Presbeton and are insulated with a contact thermal insulation systém of Syntohos XPS Prime G 30 IR that are 100 mm thick. The perimeter constructions of first and second floor are built of panels TM with a contact thermal insulation systém of styrotherm plus 100 that are 140 mm thick. Horizontal constructions are built of panels Spiroll. The building is roofed with two mono-pitched roofs with 5° slope. The staircase is designed as monolitic three-armed staircase made of reinforced concrete. The entrance to the building is situated on the north side. Every apartment has garage in the basement for one personal car. The entrance to the garage is situated on the north side and west side. The bachelor’s thesis has the form of design documentation for the building process.
House of Panels TM
Keywords: Bakalářská práce; rodinný dům; novostavba; dvoupodlažní objekt; suterén; dvě bytové jednotky; dvě rodiny; dvě pultové střechy; monolitické schodiště; hliníková okna; obec Kobylice; panely Spiroll; panely TM; bachelor thesis; detached family house; new building; two floor; basement; two housing groups; two family; two mono-pitched roofs; monolithic staircase; aluminum windows; town Kobylice; panels Spiroll; panels TM