Návrh systému řízení a diagnostiky ohřevu vody s využitím solární energie - Kužel, Kristián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou ohřevu TUV. Zaměřuje se na solární ohřev vody, věnuje se jednotlivým druhům solárních panelů a shrnuje dosavadní poznatky o solárním ohřevu vody. Na konkrétním příkladu ukazuje praktické problémy při řešení solárního systému ve dvougeneračním rodinném domě, kde rozebírá možnosti diagnostiky a řízení tohoto systému. Zabývá se rovněž návrhy možného rozšíření stávajícího solárního systému.

This thesis deals with problems related to heating of hot service water. It focuses on solar water heating, describes individual types of solar panels and summarizes the existing information about solar water heating. It demonstrates actual problems of solar system solution on a specific example of a two-generation family house, where it analyses possibilities of diagnostics and control of such system. It also deals with suggestions of possible expansion of the current solar system.
Design of system control and diagnostics water heating using solar energy
Keywords: Solární ohřev vody; diagnostika; solární panel; snímač teploty; sluneční záření; kolektor; heat-pipe; U-pipe; Direct flow; Solar water heating; diagnostics; solar panel; temperature sensor; solar radiation; solar collector; heat-pipe; U-pipe; Direct flow