Minipivovar v Hodoníně - Toman, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Obsahem diplomové práce je dokumentace pro projekt novostavby Minipivovaru v Hodoníně. Budova je samostatně stojící na rovinném stavebním pozemku v zastavěném území města Hodonín. V objektu se nachází minipivovar o plánovaném ročním výstavu 3500 hl a restaurace pro 150 hostů s letní terasou pro 35 hostů. Objekt je přízemní, částečně podsklepený. Přízemí je rozděleno na část pro hosty a provozní část restaurace s varnou, sklady a zázemím pro zaměstnance. V restauraci se nachází měděná varna, která je srdcem objektu. Místnosti minipivovaru – spilka, ležácký sklep, stáčecí sklep, plynová kotelna, strojovna vzduchotechniky a sklady sudů a nápojů se nachází v suterénu. Nosný systém je stěnový, nadzemní část z keramických tvarovek a monolitických železobetonových stěn, podzemní část z betonových bednících tvarovek. Objekt je zateplen. Střecha nad provozní částí restaurace, vstupní částí a zázemím pro hosty je plochá, jednoplášťová. Střechu nad restaurací tvoří pultové dřevěné sbíjené vazníky se sklonem 4 %. Jako krytina je použit PVC folie.

The content of this thesis is the documentation for the project of Microbrewery in Hodonin. This microbrewery is a detached building on building plot in the urban area of Hodonin. In the building is located a microbewery with planed beer production 3500 hl per year and restaurant for 150 guest with the summer terrace planed for 35 guests. Building is a ground floor structure with cellar under the part of it. The ground floor is divided into the section for guest and a part for restaurant’s services with kitchen, storages and background for employees. In the restaurant is located a brewhouse which is a heart of the object. Microbrewery – fermenting room, lager cellar, tank cellar, boiler room, engine room for ventilation, storage of barrels and drinks are located in the basement. Bearing system is formed by walls- in the ground floor by ceramic blocks and monolithic concrete walls, in the basement by the concrete formwork blocks. The building is insulated. The roof above the kitchen and the restroom for guests is a flat roof. The roof above the restaurant consists of a wooden chest nailed trusses with a slope of 4%. As the roof covering is used a PVC foil
Microbrewery in Hodonín
Keywords: Pivovar; restaurace; zděná technologie; keramické bloky; plochá střecha; COR-TEN; fasádní kazety; kontaktní zateplovací systém.; Brewery; restaurant; brick technology; keramic blocks; contact insulating systém; flat roof; COR-TEN; facade panels; contact insulating systém.