Malé modulární reaktory - Tichý, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na jadernou energetiku. Popisuje jednotlivé generace jaderných reaktorů a jejich hlavní zástupce. Hlavním tématem této práce jsou malé modulární reaktory, kterým se věnuje podrobněji. Jsou zde popsány konkrétní typy reaktorů, jejich popis a také využití, které nabízejí.

This bachelors thesis is focused on nuclear energy. It describes the generations of nuclear reactors and their representatives. The main goal of this work are small modular reactors which are discussed in more detail. This thesis describes types of reactors, their descriptions and also their use cases.
Small Modular Reactors
Keywords: jaderné reaktory; jaderná energetika; modularita; elektrická energie; teplárenství; nuclear reactors; nuclear energy; modularity; electrical energy; heating industry