Studium reakce na oheň u tepelně izolačních materiálů - Krivda, Antonín (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problémem požární odolnosti a reakcí na oheň u tepelně izolačních materiálů. Přibližuje problematiku zkoušení tepelně izolačních materiálů. Podrobněji se zaměřuje na zkoušku malým plamenem, stanovení spalného tepla a zkoušku nehořlavosti. Zkušební metody byly provedeny na izolantech na bázi polystyrenu a minerální vaty. Provedená literární rešerše se pak zaměřuje na požární bezpečnost staveb, které byly zatepleny.

This bachelor thesis deals with thermal insulation, it is fire resistance and reactions to fire. The thesis also approaches the testing of thermal insulation materials. In detail, it focuses on the Small flame test, Calorific value determination and the Flameproof test. The test methods were performed on insulators based on polystyrene and mineral wool. The literary research focuses on the fire safety of buildings that have been already insulated.
Study of reaction to fire tests for thermal insulating materials
Keywords: Tepelná izolace; požární odolnost; zkouška reakce na oheň; spalné teplo; zkouška nehořlavosti; pěnový polystyren; minerální vlna; Thermal insulation; fire resistence; reaction to fire tests; determination of the heat of combustion; non-combustibility test; foam polystyrene; mineral wool