Stanovení charakteristiky ventilátoru - Vymětalík, Zbyněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tématem této bakalářské práce jsou ventilátory. První část pojednává o zařazení těchto strojů. Druhá kapitola uvádí rozdělení. Protože měřený ventilátor je radiálního typu, uvádí třetí kapitola teorii návrhu tohoto typu. Poslední části jsou zaměřeny na stanovení charakteristických křivek a hlavních rozměrů. Na konci práce jsou navrženy rozměry, aby odpovídaly doporučeným hodnotám.

The topic of this bachelor thesis are fans. The first part deals with subsumption of these machines. The second chapter is devoted to their dividing. As the measured fan is radial, the third chapter presents the theory of designing this particular type. The last pages focus on finding the characteristic curves and the main dimensions. At the end, there are the sizes drafted in the way to correspond with the recommended values.
Determination of Characteristics Fan
Keywords: Radiální ventilátor; charakteristiky; lopatky; oběžné kolo; optimalní rozměry; Radial fan; characteristics; blades; fan impeller; optimal dimensions