Automatové systémy - Kaščák, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Táto bakalárska práca sa zaoberá automatovými systémami, konkrétne definuje stavovo a pravidlovo kontrolované paralelné typy automatových systémov, ktorých komponentmi sú konečné automaty, na základe rozboru a skúmania princípov už existujúcich systémov. Taktiež sú práci porovnávané tieto nové systémy s týmy existujúcimi, sú skúmané ich vlastnosti a možnosť transformácie stavovo kontrolovaného paralelného automatového systému na pravidlovo kontrolovaný paralelný automatový systém a aj opačne.

This bachelor thesis deals with automata systems, especially the ones, which are defined as state and or rule controlled parallel automata systems. Their components are finite automata systems. Definitions are retrieved from analyzing and researching already existing automata systems. In the thesis, a comparison of these systems is made with systems defined a priori. The thesis also analyzes first features of these systems, and second a possibilities of transforming the state controlled parallel automata system into the rule controlled parallel automata system and vice versa.
Automata Systems
Keywords: Automatový systém; paralelné automatové systémy; paralelné komunikujúce automatové systémy; stavovo kontrolované paralelné automatové systémy; pravidlovo kontrolované paralelné automatové systémy.; Automata system; parallel automata systems; parallel communicating automata systems; state controled parallel automata systems; rule controled parallel automata systems.