Analýza a vyhodnocení umísťování staveb dle stavebního zákona v mikroregionu Litovelsko - Vařeková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2016)
Předmětem této diplomové práce je analýza a vyhodnocení umísťování staveb dle stavebního zákona v mikroregionu Litovelsko. Teoretická část bude obsahovat jednotlivá rozčlenění stavebního zákona, územní rozhodnutí včetně členění. V praktické části pak bude provedena analýza na konkrétních příkladech a to na rodinném domě v obci Ješov, dále pak bude rozebráno vhodné umístění stavby na parcele v obci Hradečná a jako poslední příklad je umístění stavby v místě chátrajícího objektu v obci Kovářov. Závěr práce bude obsahovat vyhodnocení vhodných řešení umístění staveb.

The subject of this thesis is to analyze and evaluate the placement of buildings under the Building Act in the microregion Litovelsko. The theoretical part will include individual division of the Construction Act, including zoning classification. In will be done analysis of specific examples and to the family house in the village Ješov, then there will be discussed at the appropriate location of the building plot in the village Hradečná and the last example is the location of the construction site in dilapidated buildings in the village Kovářov. Finally, the work will include evaluation of appropriate solutions to the location of buildings.
Analysis and evaluation of the placement of buildings according to the building code in the micro region Litovelsko
Keywords: Stavba; objekt; zákon; stavební úřad; pozemek; územní plán; rozhodnutí; mikroregion.; Buidlding; object; law; building office; land; land use plan; decision; microregion.