Římské lázně a saunový svět - Křížek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce byla zpracována jako architektonická studie. V před-diplomním semináři byla vypracována studie na urbanistický koncept území a budovu Aquaparku v Brně – Židenicích ve svahu kopce Hády. Diplomová práce se zabývá rozšířením komplexu o římské lázně a saunový svět. Jedná se o dvoupodlažní nepodsklepenou stavbu kubického tvaru. Návrh klade důraz na funkčnost provozu, řešení interiéru a celkový výraz stavby

This thesis was prepared as an architectural study. In front of his graduate-seminar was a study on urban concept and the building Aquapark Brno - Zidenice hillside snakes. This thesis deals with the extension of the complex of Roman baths and sauna world. This is a two-storey building without a basement cubic shape. The proposal emphasizes the functionality of the service, interior design of the building and the overall expression
Roman spa and sauna world
Keywords: wellness; římské lázně; saunový svět; pára; sauna; bazén; balneo; lázně; posilovna; solárium; aquapark; Chrám vody Brno; wellness; Roman bath; sauna world; steam room; sauna; swimming pool; balneotherapy; spa; gym; solarium; water park; Water Temple Brno