Průmyslová výroba lihu - Flajs, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2011)
Bakalářská práce se zabývá průmyslovou výrobou lihu pro potravinářské a palivové účely. Cílem práce je popsat suroviny na výrobu lihu se zaměřením na lignocelulosové materiály a mikroorganismy, které se používají při jejich zpracování a fermentaci. Podrobněji je zde rozveden technologický postup výroby lihu z jednotlivých surovin a následně je popsáno využití lihu hlavně pro palivové účely jako náhrady za fosilní paliva.

This bachelor thesis deals with ethanol production for food and car industry. The aim of this work is to give a summary of different kinds of raw material especially lignocelluloses and microorganisms used for its processing and fermentation. The thesis focuses especially on technological process of ethanol production and the utilization of different materials for fuel production.
Industrial production of ethanol
Keywords: Ethanol; škrob; sacharosa; lignocelulosa; kvasinky; bakterie; fermentace; destilace a rafinace; biopaliva; Ethanol; starch; saccharose; lignocelluloses; yeasts; bacteria; fermentation; distillation; refining; agrofuels