Drapák pro manipulaci s dřevem - Kučera, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Zadáním této práce je návrh drapáku pro manipulaci s dřevní hmotou, určený pro malé hydraulické jeřáby. Cílem je navrhnout drapák s nosností do 2000 kg, který bude studií pro rozšíření stávající nabídky drapáku firmy Agama a.s.. Hlavní požadavek je kladen na jeho nízkou hmotnost, výrobní nenáročnost, realizaci a finanční dostupnost

The assignment of this thesis is a design of the wood manipulation grab to be used with small hydraulic cranes. The aim is to design a grab with lifting capacity of 2000 kg. The results of thesis can be used to diversify production of the company Agama a.s. Primarily, the grab should be lightweight, easy to manufacture and affordable.
Grab sampler for handling with wood
Keywords: Drapák; manipulace se dřevem; hydraulický jeřáb; lesní hospodářství; nosnost; Grab; manipulation of wood; hydraulic crane; forestry; lifting capacity